--> Doorgaan naar inhoud
5% korting met de code: korting5
5% korting met de code: korting5
rond vloerkleed

Een rond vloerkleed kopen? 5 tips waarom dat geen slecht idee is!

Rond vloerkleed kopen? Goed idee: hieronder lees je waarom!

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed voor in je woning, dan zal de vorm van het vloerkleed één van de eerste overwegingen zijn die je maakt. De kans is groot dat je dan niet direct denkt aan een rond vloerkleed. In de meeste gevallen is de keuze voor de vorm dan vierkant of rechthoekig. Dat is natuurlijk niet zo gek, want die vorm sluit in de meeste gevallen goed aan op de vorm van de ruimte in je woning en die is meestal niet rond... Toch zijn er een aantal uitstekende redenen om niet te kiezen voor een doorsnee kleed maar om juist voor een rond vloerkleed te gaan!


1. Breek die hoekige kamer op met een rond vloerkleed

Of het nou gaat om je woonkamer, de slaapkamer of gang:  de kans is groot dat die ruimte een aantal scherpe hoeken heeft. Dat kan erg onvriendelijk overkomen. Hoe je dat doorbreekt? Door gebruik te maken van een rond vloerkleed, zodat je de hoeken visueel afrondt. Dat komt gelijk een stuk aangenamer over!

2. Creëer een samenhangende look met meubels

rond vloerkleed kleur

Die prachtige ronde salontafel wil je natuurlijk niet op een kleed hebben staan dat totaal niet matcht of zelfs afbreuk doet. Kies daarom voor een combinatie met een prachtig rond vloerkleed. Op die manier zorg je voor samenhang en geniet je niet alleen van een nieuw vloerkleed, maar ook nog meer van die mooie salontafel! 

3. Verzacht en verdiep je woonkamer

Het is de meest veilige keus, een rechthoekige ruimte met een standaard kleed in een rechte vorm, maar daardoor oogt de ruimte ook al snel hard en weinig ruimtelijk. Juist door gebruik te maken van een vloerkleed in een ronde vorm zorg je voor diepte én een zachte ambiance in bijvoorbeeld je slaapkamer.

rond vloerkleed wit

4. Maak gebruik van lagen voor een speels effect

Eén van de trends op dit moment in vloerkleden is het gebruik maken van meerdere kleden, waardoor je niet alleen een speels maar ook een super stylish effect neerzet! Dat je dit misschien nog wel beter kunt doen met ronde vloerkleden, daar had je waarschijnlijk niet aan gedacht, maar zo tover je iedere ruimte in je huis om tot een waanzinnig mooie kamer!

5. Vestig de aandacht op een bepaalde plek in de woonkamer

Wanneer je veel aandacht hebt besteed aan bijvoorbeeld het creëren van de ideale zithoek die losstaat van de ruimte, dan kun je dit effect nog meer versterken. Dat doe je door gebruik te maken van een groot rond vloerkleed. Plaats deze onder de zithoek en je hebt een prachtige losstaande zithoek!  

Vorig artikel Japandi stijl: pérfecte combinatie van Japanse Zen en Deense Hygge!
Volgend artikel Welke kleur vloerkleed bij een grijze bank? Vijf stijlvolle oplossingen!