--> Doorgaan naar inhoud
5% korting met de code: korting5
5% korting met de code: korting5
Welke kleur vloerkleed bij een grijze bank

Welke kleur vloerkleed bij een grijze bank? Vijf stijlvolle oplossingen!

Welke kleur vloerkleed past bij een grijze bank, en welke niet? Dat is natuurlijk in de eerste plaats smaak gebonden, maar Disena heeft met een ruim assortiment altijd een oplossing voor je! Wij hebben namelijk een groot aantal vloerkleden die perfect matchen met jouw grijze bank in de meest uiteenlopende kleuren en vormen! En dat matchen kan op verschillende manieren. Hoe? Dat lees je hieronder!

welke kleur vloerkleed bij een grijze bank

Welke kleur vloerkleed bij een grijze bank? Ton sur ton!

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende keuze: de kleur van je vloerkleed afstemmen op de kleur van je bank. Heb jij bijvoorbeeld een antracieten kleur bank, dan kun je natuurlijk uitstekend kiezen voor een vloerkleed in diezelfde kleur. Maar ook een lichtgrijze bank kun je prima combineren met een lichtgrijs vloerkleed. Door de kleuren op elkaar af te stemmen creëer je rust in je interieur en dat kun je natuurlijk ook nog uitbreiden met de kleur van andere elementen in je woning, bijvoorbeeld met je gordijnen of stoelen!

Grijze bank? Zwart-wit vloerkleed!

Licht en donker gaat uitstekend samen. Bij een grijze bank kun je daarom heel goed kiezen voor een kleed in een zwart-witte kleur. Een andere optie is om met verschillende vloerkleden te experimenteren, bijvoorbeeld met twee vloerkleden: één in een witte en één in een zwarte kleur. Dan heb je wat kleurgebruik misschien niet de meest spannende combinatie maar op deze manier heb je wel een ontzettende creatieve oplossing die bijzonder mooi oogt! Dit vloerkleed is een mooi voorbeeld van een zwart-wit kleed en deze is ook zelfs leverbaar in een ronde vorm, ideaal voor de iets kleinere grijze bank!  

Warmte met een wit hoogpolig vloerkleed bij je grijze bank voor een sfeervol samenspel

Dé perfecte combinatie: een grijze bank met een wit hoogpolig vloerkleed voor een super zachte sfeer. Waarom? Omdat je met een wit vloerkleed in je woonkamer bijvoorbeeld een perfecte oplossing heb om iets van de ‘hardheid’ van de donkergrijze bank af te halen, bijvoorbeeld met dit vloerkleed. Heb je een bank in een iets lichtere kleur grijs, dan is een wit hoogpolig vloerkleed ook een slimme oplossing om nog meer sfeer te creëren: heb je bijvoorbeeld gekozen voor een Scandinavische look in je huis (met veel licht en zachte kleuren), dan mag dit kleed natuurlijk niet ontbreken. 

grijze bank kleur vloerkleed

Een grijze bank met een gekleurd vloerkleed? Doen!

Hoewel een grijze bank in de regelmaat neutraal van kleur is, betekent dat niet per definitie dat je je vloerkleed ook in een neutrale kleur moet kiezen. Sterker nog: door juist een gekleurd vloerkleed voor je bank te leggen, ben je gegarandeerd van een speels effect binnen je interieur. Die kleur kun je uitstekend toepassen in andere elementen zoals meubels of lampen. Rood staat bijvoorbeeld heel erg mooi bij een grijze bank en knalt er uit! Een andere kleur die het supergoed doet bij een grijze bank is groen: helemaal als je dit ook nog weet te versterken met een grote verzameling groene planten in grijze bloempotten/bloembakken! En als je dan kiest voor een rond groen vloerkleed ben je helemaal verzekerd van een stijlvolle en frisse invulling!

grijze bank groen vloerkleed  

Klassiek met cognac bij een grijze bank

Binnen een klassiek interieur is een grijze bank een veel voorkomende keuze. Niet zo gek want een bank in een grijze kleur is neutraal en straalt een zekere mate van rust uit. Toch kan je het gevoel krijgen dat het geheel wat somber oogt. Een slimme oplossing is om dan te kiezen voor een vloerkleed in een kleur die niets afdoet aan de klassieke sfeer maar wél sfeer en warmte toevoegt. Een vloerkleed in cognac kleur, bijvoorbeeld van wol, is dan misschien wel de mooiste oplossing

 

Vorig artikel Een rond vloerkleed kopen? 5 tips waarom dat geen slecht idee is!
Volgend artikel Vlekkenwijzer vloerkleden