--> Doorgaan naar inhoud
5% korting met de code: korting5
5% korting met de code: korting5
3 Dingen Om Op Te Letten Als Je Een Hoogpolig Vloerkleed Wil Kiezen

3 Dingen Om Op Te Letten Als Je Een Hoogpolig Vloerkleed Wil Kiezen

Een hoogpolig vloerkleed, veel zachter dan dit gaat het niet worden, want oh: wat is zo’n vloerkleed lekker fluffy! Niet gek dus dat heel veel mensen kiezen voor een hoogpolig vloerkleed. Toch zijn er wel een paar kleine dingetjes waar je op moet letten. Benieuwd welke? Lees dan verder want Disena’s interieurexpert Geert legt uit hoe dat precies zit!

 

1 stofzuigen en schoonmaken van een hoogpolig vloerkleed

Tsja, wat stofzuigen en schoonmaken betreft zitten er toch echt wel wat verschillen tussen een hoogpolig vloerkleed en een variant met een korte poolhoogte. In feite kun je bij een laagpolig tapijt vaak makkelijk even met de stofzuigerborstel over het kleed heen en klaar is kees. Bij een hoogpolige variant moet je juist opletten dat je de vezels niet mee zuigt, dat komt je vloerkleed namelijk niet ten goede. Gelukkig zijn er vaak wel speciale borstels verkrijgbaar bij je stofzuiger zodat je daar rekening mee kunt houden. Ook wat vlekken betreft heb je het risico dat die dieper in de vezel gaan zitten, zorg er dus voor dat je in het geval van vlekken direct handelt (hier vind je onze vlekkenwijzer).

 

2 Hoogpolig vloerkleed verzamelt stof en troepjes tussen de vezels

Een hoogpolig vloerkleed heeft het nadeel (maar ergens ook een voordeel bij allergieën), dat het stofjes en troepjes zoals kruimels verzamelt tussen de vezels. Het voordeel is dat deze zich niet verder in je huis verspreiden maar het betekent ook dat je wat vaker met de stofzuiger in de weer moet. Het lopen op een vloerkleed met kruimeltjes kan na verloop van tijd namelijk wel bijdragen aan slijtage, minimaal 1 keer met de stofzuiger is dan echt geen overbodige luxe. Zorg er wel voor dat je bij het stofzuigen niet te ruw te werk gaan, neem er liever even de tijd voor.

 

3 Past niet onder elk meubel

De hoogte, die kan bij een hoogpolig vloerkleed flink hoog uitpakken, namelijk tot wel enkele centimeters zelfs! Je kunt je dan wel voorstellen dat wanneer je het hoogpolige vloerkleed onder een meubel wilt plaatsen zoals een bank, stoel of tafeltje, dat je hier echt wel even rekening mee moet houden van te voren. Het zou toch sneu zijn dat wanneer je een nieuw vloerkleed hebt, het net niet past omdat je meubels te laag zijn. Daarom, meet voor eerst goed de onderkant van de meubels op voordat je een nieuw vloerkleed besteld. En kijk bij het bestellen van het nieuwe hoogpolige vloerkleed dan ook gaat naar de poolhoogte (vaak in millimeters), dat scheelt een boel ergernis achteraf.

Kom je er nou toch even niet uit in de zoektocht naar een nieuw vloerkleed of heb je nog vragen die je wilt stellen aan de hand van onze blogs? Neem dan gerust contact met ons op want wij helpen je graag verder, of dat nu gaat over welke type vloerkleed het beste bij jouw interieur past of welke kleur. Ook voor tips voor materiaalkeuze en de beste schoonmaaktips denken wij graag met je mee. Stuur een mailtje naar info@disena.nl en wij reageren uiterlijk de volgende werkdag! Je kunt ons natuurlijk ook bellen: wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 16:30 uur op 085-1300596.

Vorig artikel 3 Toepassingen Van Een Loper Vloerkleed In Huis
Volgend artikel De Charme Van Een Jute Vloerkleed In Je Woonkamer