--> Doorgaan naar inhoud
5% korting met de code: korting5
5% korting met de code: korting5
Hoe kies je de juiste afmeting voor een vloerkleed?

Hoe kies je de juiste afmeting voor een vloerkleed?

Een vloerkleed is een product dat een statement in huis kan zijn, omdat het de ruimte warmer, sfeervoller en mooier kan doen laten lijken. Het is moeilijk om de juiste afmeting voor het vloerkleed te kiezen, omdat je met allemaal verschillende factoren rekening moet houden. Zoals de grootte, vorm en locatie van het vloerkleed. Om deze beslissingen te vergemakkelijken hebben wij een paar handige tips, zodat jij straks de perfecte afmeting vloerkleed in huis hebt liggen.

Vloerkleed in de woonkamer

Als je een grote woonkamer hebt kun je gemakkelijk kiezen voor een groter vloerkleed. Een andere creatieve optie is om verschillende vloerkleden te plaatsen in een grote woonkamer. Ook al plaats je één vloerkleed of meerdere vloerkleden, je moet altijd rekening houden met een simpele vuistregel. Deze vuistregel is als volgt, voeg links en rechts van het vloerkleed 20 tot 30 centimeter toe van het object waar het vloerkleed naast komt te liggen. Deze simpele vuistregel kun je makkelijk en snel een mooi vloerkleed uitzoeken die bij jouw interieur past.

Een vloerkleed hangt af van de plaatsing van de rest van het interieur. Als de bank tegen de muur staat en je hebt een groot vloerkleed, dan plaats je het vloerkleed meestal 20 tot 30 centimeter onder de bank. Het beste is om het vloerkleed aan beide zijden een klein stukje uit te laten steken. Als je een bank in de kamer hebt staan, kun je het vloerkleed beter laten doorlopen onder de meubels door. Hierdoor creëer je een soort eiland waar je hele zithoek op kan staan. Daarnaast is het afhankelijk van de grootte van jouw ruimte en wat je zelf mooi vindt.

Vloerkleed onder de eettafel

Je ziet het steeds vaker, een vloerkleed onder een eetkamertafel. Dat is eigenlijk helemaal niet zo vreemd, omdat een vloerkleed warmte op de vloeroppervlakte geeft en de eethoek een groter eetcomfort kan geven. Houd er echter rekening mee dat de afmetingen van het vloerkleed groot genoeg zijn, zodat het aanschuiven van stoelen niet moeilijk wordt. Je wilt natuurlijk niet dat je stoelen half op het vloerkleed komen te staan, want dan kunnen ze uiteindelijk gaan wankelen. Zorg er dus voor dat je een vloerkleed aanschaft waarbij je je eetkamerstoelen goed van en naar de tafel kunt schuiven, zonder dat je op het randje van het vloerkleed komt.

De vorm van de kamer

Het hangt echt van je eigen smaak af wat voor vorm vloerkleed je aanschaft. Vaak is het wel mooi om in een langwerpige kamer een rechthoekige vloerkleed aan te schaffen, voor het balans in de ruimte. En in een vierkante kamer een vierkant vloerkleed, zodat de vormen met elkaar overeen komen. Een rond vloerkleed geeft een rechte bank en zelfs de hele kamer een zachte uitstraling, doordat een rond vloerkleed geen rechte hoeken heeft.

Uiteindelijk is de belangrijkste tip die we je mee kunnen geven, blijf vooral dicht bij je eigen smaak en keuzes, want zo kies je alleen het perfecte vloerkleed die bij je past.

Contact

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een passend vloerkleed voor jouw interieur? Of heb je vragen over de maat of stijl? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag verder. Je kunt ons een bericht sturen via de chat rechtsonder in je beeldscherm of een e-mail sturen naar info@disena.nl. 

Vorig artikel Welke kleur vloerkleed past bij een roestbruine bank?
Volgend artikel Een Effen Vloerkleed Als Baken Van Rust In Huis