--> Doorgaan naar inhoud
5% korting met de code: korting5
5% korting met de code: korting5
Hoe Vloerkleden Kunnen Helpen Als Je Allergisch Bent

Hoe Vloerkleden Kunnen Helpen Als Je Allergisch Bent

Last van allergieën? Dat is ontzettend vervelend en het hebben van een allergie kan je leven behoorlijk lastig maken. Toch is er een slimme en eenvoudige oplossing om klachten thuis te verminderen. Met een vloerkleed? Met een vloerkleed! Nou hangt het natuurlijk wel een beetje af van de mate van klachten die je hebt en het type allergie maar met een vloerkleed heb je direct een aantal fijne voordelen te pakken. Disena’s interieurexpert Geert vertelt je hieronder kort uit het dat zit!

vloerkleed allergie
Ideale stofvanger

Een vloerkleed is de ideale stofverzamelaar! Oké… dat klinkt misschien niet zo heel erg prettig en het is ook niet handig om dit zo te noemen voor als je een vloerkleed wilt kopen, maar wat wij bedoelen is dat een vloerkleed, zeker de hoogpolige variant, ronddwarrelende stofjes verzamelt. Die gaan dus niet meer rondzwerven door je woonkamer en zich verzamelen onder stoelen en banken. Zo kun je dus met twee keer stofzuigen per week, of iedere dag even met de kruimeldief, heel makkelijk van stof in je huis afkomen! Dat scheelt echt aanzienlijk als je last hebt van een huisstofmijtallergie! Krijg je bezoek over de vloer met een allergie voor een hond of kat, en die heb jij toevallig in huis lopen? Dan geldt met een vloerkleed ook dat deze de haren als het ware dus verzamelt. Even stofzuigen voor het bezoek komt en je kunt er van op aan dat zij een stuk minder last hebben van klachten.

vloerkleed wol allergie
Wol, natuurlijk antibacterieel!

Wol, je kent dit materiaal vast wel van lekkere warme kleding maar wat je waarschijnlijk ook wel weet is dat heel veel vloerkleden gemaakt worden van schapenwol, al duizenden jaren lang. De kans is overigens vrij klein dat ze toen al van deze eigenschap afwisten, maar wij weten inmiddels met de moderne wetenschap dat wol namelijk nog een hele prettige eigenschap heeft! Wol heeft namelijk een antibacteriële werking, en dat betekent dat je met een wollen vloerkleed veel minder bacteriën in huis hebt, en als je last hebt van een allergie dan wil je natuurlijk je gezondheid zo goed mogelijk beschermen!

Kom je er nou toch even niet uit in de zoektocht naar een nieuw vloerkleed of heb je nog vragen die je wilt stellen aan de hand van onze blogs? Neem dan gerust contact met ons op want wij helpen je graag verder, of dat nu gaat over welke type vloerkleed het beste bij jouw interieur past of welke kleur. Ook voor tips voor materiaalkeuze en de beste schoonmaaktips denken wij graag met je mee. Stuur een mailtje naar info@disena.nl en wij reageren uiterlijk de volgende werkdag! Je kunt ons natuurlijk ook bellen: wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 16:30 uur op 085-1300596.

Vorig artikel Wat Een Rood Vloerkleed Met Je Interieur Doet
Volgend artikel 4 Voorbeelden Wanneer Een Klein Vloerkleed Dé Beste Keuze Is