--> Doorgaan naar inhoud
5% korting met de code: korting5
5% korting met de code: korting5
Een Vloerkleed Onder Je Eettafel? Hoe Je De Juiste Keuze Maakt!

Een Vloerkleed Onder Je Eettafel? Hoe Je De Juiste Keuze Maakt!

Niet alleen in de woonkamer en slaapkamer wordt er vaak een vloerkleed neergelegd, ook in de keuken is een vloerkleed echt een leuk idee en dan met name onder de eettafel. Het zorgt voor net dat beetje meer sfeer, warmte en gezelligheid én je tovert je keuken in één klap om tot een echte woonkeuken waar je lekker met elkaar aan tafel blijft zitten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de woonkamer moet je bij een vloerkleed onder je eettafel wel goed nadenken over een aantal dingen: welke dat zijn lees je hieronder!

De juiste kleur

Een vloerkleed onder je eettafel moet allereerst de juiste kleur hebben. En dat zit hem eigenlijk in twee dingen. Allereerst moet je rekening houden met het feit dat in de keuken natuurlijk meer wordt geknoeid met eten en drinken dan in de woonkamer of slaapkamer. De kans dat je op het kleed knoeit en vlekken creëert is dus een groter. Dan is het natuurlijk niet heel slim om een wit vloerkleed onder je eettafel te leggen. Je kunt wel nagaan wat er gebeurd wanneer iemand per ongeluk een glas rode wijn of een kop koffie omstoot. Eeuwig zonde! Denk daar dus goed over na voordat je het vloerkleed aanschaft! Daarnaast moet het vloerkleed natuurlijk niet botsen met de kleuren die je al hebt toegepast in de keuken. Heb je bijvoorbeeld rode keukenkastjes, dan is een roze vloerkleed nou niet bepaald de ideale kleuren match. Je kunt in dat geval beter een vloerkleed in dezelfde rode kleuren neerleggen of in een kleur die het goed doet met rood zoals lichtblauw of zwart. En op die laatste zie je eventuele vlekken natuurlijk bijna nooit terug!

Makkelijk schoonmaken

In de keuken, en zeker de woonkeuken, mag geleefd worden en dat betekent natuurlijk ook lekker eten en drinken. We hebben je net al even verteld over de vergrote kans op knoeien en hoe je daar met de kleur van je vloerkleed rekening mee kunt houden. Ga je nu op zoek naar een vloerkleed onder je eettafel, dan kun je in de tweede plaats natuurlijk ook rekening houden met het materiaal en de poolhoogte. Er zijn namelijk materialen die wat meer tegen een stootje kunnen zoals jute zodat je niet bang hoeft te zijn om met een doekje een vlek weg te poetsen. En met een laagpolig vloerkleed heb je natuurlijk veel minder gauw het probleem van kruimels en troepjes die tussen de vezels gaan zitten: zeker als je een vloerkleed onder de eettafel wil leggen is een laagpolige variant dus écht een aanrader!

Kom je er nou toch even niet uit in de zoektocht naar een nieuw vloerkleed of heb je nog vragen die je wilt stellen aan de hand van onze blogs? Neem dan gerust contact met ons op want wij helpen je graag verder, of dat nu gaat over welke type vloerkleed het beste bij jouw interieur past of welke kleur. Ook voor tips voor materiaalkeuze en de beste schoonmaaktips denken wij graag met je mee. Stuur een mailtje naar info@disena.nl en wij reageren uiterlijk de volgende werkdag! Je kunt ons natuurlijk ook bellen: wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 16:30 uur op 085-1300596.

Vorig artikel Een Effen Vloerkleed Als Baken Van Rust In Huis
Volgend artikel Welke kleur vloerkleed bij een groene bank? 3 gouden tips!