--> Doorgaan naar inhoud
5% korting met de code: korting5
5% korting met de code: korting5
De Top 3 Redenen Waarom Je Vloerkleed Niet Te Klein Moet Zijn

De Top 3 Redenen Waarom Je Vloerkleed Niet Te Klein Moet Zijn

Vloerkleden, je vindt ze in alle soorten en maten: van kleine schattige kleedjes tot enorme tapijten die bijna een hele ruimte kunnen vullen! Enerzijds is de keuze voor de grootte van een vloerkleed natuurlijk smaakgebonden maar aan de andere kant zijn er toch ook een aantal redenen die van invloed zijn bij de keuze voor de maat van een vloerkleed. Of beter gezegd: redenen waarom je moet oppassen met het aanschaffen van een té klein kleed. Welke dat zijn, legt Geert je hieronder uit!

Ruimte oogt te leeg

Heb je net je woonkamer ingericht en besloten een nieuw vloerkleed neer te leggen, kom je er achteraf achter dat het toch wel erg leeg oogt… Hoe komt dat? De kans bestaat dat het kleed te klein is, want met een te klein kleed in een grote ruimte heb je namelijk het nadeel dat het geheel ineens een stuk leger oogt dan wanneer je een groot vloerkleed neer zou leggen. Nou kan dat een bewuste keuze zijn wanneer je juist van veel ruimte houdt, maar echt knus en gezellig wordt het er niet van. Denk dus van tevoren goed na over wat voor effect je wilt creëren met je vloerkleed en voorkom teleurstelling achteraf!

Mismatch met je meubels

Meubels en vloerkleden, weinig dingen gaan zo hand in hand samen in de woonkamer als deze twee elementen. Dat die goed op elkaar moeten aansluiten zal je dan ook niet verbazen. Vaak zie in de woonkamer een vloerkleed óf deels onder de bank, óf een stukje voor de bank. Super mooi natuurlijk maar als je vloerkleed een stuk kleiner is dan die bank, dan is dat eigenlijk helemaal geen mooi gezicht en de functie van het kleed wordt ook een stuk minder want je mist een stuk zachte ondergrond onder je voeten. Zorg er dus voor dat je daar goed over nadenkt want het is echt zonde om er later achter te komen dat je kleed te klein is. Bonustip van ons: eerst kranten neerleggen of een oud laken om te kijken hoe groot het vloerkleed moet zijn. Kortom, voorkom leed met een té klein kleed Wil je meer over dit onderwerp weten. Lees dan ons blog over het kiezen van de juiste afmeting.

Zonde van dat prachtige motief!

En een derde reden is dat wanneer je een mooi vloerkleed hebt aangeschaft, het natuurlijk ontzettend zonde is wanneer je maar voor een klein gedeelte kunt genieten doordat je kleed te klein is. Zeker wanneer je een vloerkleed met een mooi motief hebt wil je uiteraard niet dat een te kleine kleed daar afbreuk aan doet. Je wilt er immers van genieten, toch? Zoek daarom altijd een kleed dat qua maat groot genoeg is. En zoals altijd geldt, meten is weten!

Kom je er nou toch even niet uit in de zoektocht naar een nieuw vloerkleed of heb je nog vragen die je wilt stellen aan de hand van onze blogs? Neem dan gerust contact met ons op want wij helpen je graag verder, of dat nu gaat over welke type vloerkleed het beste bij jouw interieur past of welke kleur. Ook voor tips voor materiaalkeuze en de beste schoonmaaktips denken wij graag met je mee. Stuur een mailtje naar info@disena.nl en wij reageren uiterlijk de volgende werkdag! Je kunt ons natuurlijk ook bellen: wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 16:30 uur op 085-1300596.

Vorig artikel De Charme Van Een Jute Vloerkleed In Je Woonkamer
Volgend artikel Wat Een Rood Vloerkleed Met Je Interieur Doet