Doorgaan naar inhoud
5% korting met de code: korting5
5% korting met de code: korting5
Vlekkenwijzer vloerkleden

Vlekkenwijzer vloerkleden

Je wil het natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen: een vlek in je vloerkleed. Maar we weten allemaal dat waar er geleefd wordt er wel eens iets over de vloer gaat. Als er iets op je vloerkleed valt is dit natuurlijk erg vervelend, maar je kan er zeker iets aan doen. Sterker nog, het is raadzaam om zo snel mogelijk in te grijpen voordat een vlek zich definitief aan je vloerkleed hecht. In dit artikel lichten we een aantal van de meest voorkomende vlekken uit en wat je er aan kan doen om ze te verwijderen.

Vlekken kun je onderverdelen in twee groepen: verse vlekken en hardnekkige vlekken. Verse vlekken zijn over het algemeen makkelijker zelf te verwijderen. Daarom nogmaals het advies om direct in actie te komen in het geval van een vlek.

In het overzicht hieronder staat per soort vlek een uitleg van de beste manier om een verse vlek en een hardnekkige vlek te verwijderen. De verschillende instructies zijn:

  

Verwijder eerst zo goed mogelijk alle vaste bestanddelen met een lepel. Maak daarna een handdoek van badstof nat met koud water. Wring de handdoek uit en plaats deze over de vlek. Laat de handdoek liggen totdat deze droog is. Als je de handdoek verzadigd is vervangen door een nieuwe handdoek totdat de vlek niet meer afgeeft.

 

Gebruik James Vlekkenwonder door de opening op de vlek te plaatsen. Het product onverdund aanbrengen en 12 uur laten inwerken. Als het nodig is de behandeling herhalen. Bij gebruik op wol wordt geadviseerd om, als de vlek verdwenen is, een vochtige badstof handdoek op de plaats van de vlek te leggen en deze te laten liggen tot deze droog is.

 

Gebruik James Vlekkenspray op de vlek. Laat het product 5 minuten inwerken. Het losgeweekte vuil met een lepel weg schrapen. Spuit wat Vlekkenspray op een badstof handdoek en wrijf met grote halen de resten van de vlek eruit. De behandeling herhalen als dat nodig is.

 

Spray James Vlekkenspray op een badstof handdoek. Verwijder hiermee de vlek door er met grote halen overheen te gaan. Het restant van de vlek insprayen met James Vlekkenspray en in grote halen de vlek droog wrijven.

 

Stofzuig het vloerkleed grondig. Spray wat James Water op een badstof handdoek en ga hiermee in grote rustige halen over de vlek. De behandeling herhalen als dat nodig is.

In onderstaande tabel kun je gemakkelijk de vlek opzoeken en de geadviseerde behandeling vinden:

 

 

 

Vorig artikel Welke kleur vloerkleed bij een grijze bank? Vijf stijlvolle oplossingen!
Volgend artikel Hoe onderhoud je een vloerkleed zodat deze langer mee gaat?